Ingredients:
Xocolata negra per fondre (1rajola).
Una mica de mantega.
Ametlles (100 grams).
100 grams de sucre.
100 cl d’aigua.

Preparació:
1-Posem al foc la paella fonda amb les ametlles, el sucre i l’aigua i ho fem coure fins que l’aigua es comenci a evaporar. El sucre es començarà a fer espès i farà com una mena d’escuma. Em aquest moment baixem el foc al mínim i anem remenant fins que el sucre es converteixi en caramel, amb compte de que no es cremi.
2-Triem les ametlles de la paella i les posem en un plat untat amb mantega.
3-Escalfem l’aigua en una olla.
4-Tallem la xocolata en trossos petits i la fonem al bany Maria.
5-Quan estigui fosa, li afegim una mica de mantega i esperem que es fongui.
6-Tirem a dins l’ametlla tallada i ho remenem.
7-Encara amb la xocolata calenta, comencem a elaborar els encenalls: agafem un plat i hi anem posant petites piles de xocolata amb l’ametlla vigilant que no es toquin entre elles.
8-Posem el plat al congelador durant una estona fins que la xocolata es solidifiqui i llavors posem el plat a la nevera fins uns minuts abans de menjar els encenalls.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

About